Dagens historiskt låga bolåneräntor är ett tecken på att marknaden äntligen kommer ikapp bostadsbubblan. Räntorna har sjunkit dramatiskt i alla tre kategorierna: 30-åriga bolån med fast ränta och 5-åriga bolån med justerbar ränta. Hur kan du jämföra bolåneräntor idag? Här är några tips som hjälper dig att shoppa runt säkert. Kom ihåg att långivare inte alla är skapade lika.
Räntorna för 30-åriga bolån med fast ränta är på en rekordlåg nivå

Med en genomsnittlig månadsbetalning på 0,8 poäng är räntorna för 30-åriga bolån med fast ränta fortfarande ganska låga jämfört med förra året. Refinansiärer kommer att tycka att bolån med justerbar ränta är mer attraktiva eftersom de har lägre räntor. Även om 30-åriga bolån med fast ränta fortfarande är den mest populära typen, är de fortfarande dyrare än bolån med justerbar ränta.

En $ 300,000.00 fast ränta inteckning på 4.4% kommer att kosta dig $ 510 per månad. Även om den månatliga betalningen för en 15-årig inteckning kommer att vara högre än en 30-årig inteckning på 4%, kommer det att hjälpa dig att spara tusentals dollar under lånets liv och bygga eget kapital mycket snabbare. Snitträntan för en 5-årig ARM är 4,12 procent, vilket är 11 punkter lägre än förra veckan.
Räntorna för 5-åriga bolån med justerbar ränta har sjunkit

Den här veckan har bolåneräntorna sjunkit, medan snitträntorna för 30-åriga bolån med fast ränta och 15-åriga bolån med fast ränta sjunkit ännu mer. Räntan på det 5-åriga bolånet med justerbar ränta ökade med 0,4% till 4,29 procent från 2,45 procent för ett år sedan. Dessa bolåneräntor med justerbar ränta är inte nödvändigtvis de bästa, men de är inte dåliga.

Bolåneräntorna har stigit stadigt de senaste månaderna till över sex procent i juni. Federal Reserves senaste möte närmar sig och räntorna sjönk tillbaka till 5-procentsintervallet. Räntorna kommer sannolikt att stiga igen i juli och de följande månaderna. Räntorna har stigit på grund av hög inflation. Om räntorna stiger är det bra att du kan köpa en ny bostad.
Räntorna för jumbolån är på en rekordlåg nivå

De lägsta bolåneräntorna sedan 2012 har varit på sin lägsta nivå sedan 2012. Dessa lån tas nu emot av fler låntagare än någonsin tidigare. Även om jumbolåneräntorna är högre än genomsnittliga 30-åriga bolån med fast ränta, är de mycket lägre än de överensstämmande lånens medianränta, vilket ligger inom gränsen för statligt sponsrade bolånejättar. Detta har lett till en betydande ökning av jumbolånepapper, som nådde nästan 48 miljarder dollar år 2021. Det är nästan dubbelt så mycket som året innan, och den högsta nivån sedan 2007.

Den 15-åriga genomsnittsräntan för jumbolån låg under tröskeln på 5% i oktober. Det är en minskning med tre tiondelar av en punkt från kursen för bara två veckor sedan. För två veckor sedan hade räntorna för 15-åriga lån nått sin högsta nivå sedan 2008 (5,41%). 30-årsgenomsnittet för Jumbo Mortgages sjönk 12 punkter till 5,07% samma vecka. Dessa priser var nästan ett decennium lägre.

Hur kan du jämföra bolåneräntorna idag?
Tagged on: