Levnadskostnadskalkylatorer beräknar hur mycket pengar det kommer att kosta att behålla din levnadsstandard på en ny plats. Kalkylatorn kan hjälpa dig att uppskatta hur mycket inkomst du behöver för att bo på din nya plats genom att jämföra kostnaderna för grundläggande nödvändigheter som mat och bostäder. Om du planerar att flytta till ett främmande land kan du använda levnadskostnadskalkylatorn för att uppskatta din inkomst. Detta verktyg kan vara användbart i många olika situationer.
Levnadskostnadsindex

Ett levnadskostnadsindex (COLI) är en teoretisk prisindikator som mäter kostnaden för varor och tjänster. Det möjliggör substitutioner för prisförändringar och tar hänsyn till prisskillnader mellan varor. Du kan till exempel ersätta mjölk som är billigare i England med samma märke, även om det är dyrare än det är i Spanien. COLI ger dig en översikt över levnadskostnaderna för båda länderna. Detta gör att du kan jämföra hur mycket varje mjölk kommer att kosta i ditt land.
Levnadskostnadsfaktorer som ska beaktas

Det finns många faktorer som kan beaktas när du bestämmer hur mycket pengar du ska spara varje månad. Den största utgiftskategorin är mat. Du kan minska mängden kött och köpa mindre kött. Du bör också överväga kostnaden för barnomsorg. Du kan spendera så mycket eller så lite beroende på om du bestämmer dig för att stanna hemma med ditt barn eller ta hjälp av släktingar.
Genomsnittliga levnadskostnader

Ta en titt på den typiska livsmedelsräkningen för att få en uppfattning om vad levnadskostnaderna är på din ort. Lägenheter med ett sovrum i New York kostar cirka $ 3700 per månad. Det är ungefär $ 600 per kvadratmeter. Staten Island har den lägsta hyran på $ 1700 per månad, vilket gör det något billigare. Hyran kostar dubbelt för en lägenhet med två sovrum så det är viktigt att du förstår detaljerna. Mat och shopping är också stora utgifter och kan ta en stor del av en persons månadsinkomst. New York City är känt för att vara en dyrare plats på grund av sin turistekonomi som gynnar dyrare varor.
Levnadsstandard

Cost of Living Index (COLI), är ett av de vanligaste verktygen för att jämföra priser på väsentligheter. Detta omfattar skydd, verktyg och transport. Detta kan hjälpa dig att bestämma var du ska bo. För att bestämma värdet på en stads eller ett lands erbjudande kan du använda COLI. En stads levnadskostnadsindex kan dock vara missvisande. Du kanske upptäcker att de faktiska levnadskostnaderna i en stad är väldigt annorlunda än i en annan.
Beräkna levnadskostnaderna med hjälp av en miniräknare

Du kan använda en levnadskostnadskalkylator för att avgöra hur mycket det kommer att kosta att flytta till en annan plats. Kalkylatorer för levnadskostnader tar hänsyn till grundläggande utgifter som boende, mat, transport, sjukvård och energi och jämför dem sedan med kostnaderna på din nya plats. Denna information låter dig bestämma hur mycket pengar du behöver för grundläggande utgifter och vad du ska tjäna.

Hur man använder en kalkylator för levnadskostnader
Tagged on: